Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Studielinjer
Språk och turism

SPRÅK OCH TURISM

Tycker du om att jobba med människor? Vill du förbättra dina språkkunskaper? Då är Språk- och turismlinjen någonting för dig.

Turism

Turism är en snabbt växande näring som skapar arbetstillfällen inom rese- och besöksbranschen. Arbetsmöjligheterna är många och varierande. Året hos oss kan vara inkörsporten till vidareutbildning inom turism och språk. Du får en bred kunskap som även utgör en bas för att efter året vid VNF jobba inom turism- och servicebranschen.

Du får inblick i turismen som helhet, bl.a kunskap om aktörer och arbetsuppgifter i branschen, förståelse för turismens villkor och förutsättningar på nationell och internationell nivå samt insikter i olika kulturer, seder och bruk. Du lär dig god kundservice och gott kundbemötande.

Språk

Aktiva språkkunskaper är idag mycket viktigt i alla branscher. Hos oss kan du studera många olika språk: engelska, tyska, finska och svenska på olika nivåer samt nybörjarkurser i spanska och ryska.

Du erbjuds även engelskspråkiga kurser inom Intercultural Communication.

Resa

Vi planerar och genomför en resa i Europa då du får pröva på att vara reseproducent, reseledare och guide. Under de senaste åren har vi besökt Tjeckien, Tyskland, Spanien, Skottland och Italien. 

Studiehandledning

Vill du få hjälp med att välja rätt yrkesinriktning? Förutom individuell studiehandledning erbjuds många exkursioner och företagsbesök. Vårt mål är att du ökar din självinsikt och stärker ditt självförtroende.

Vår linje rekommenderas för svensk- och finskspråkiga studenter samt för svenskspråkiga grundskolgångna. För finskspråkiga studerande erbjuder denna linje en utmärkt möjlighet att samtidigt lära sig svenska.

Kursbeskrivningar

ANSÖK

Språk och turism på Facebook

 

  

Efter gymnasiet visste jag inte vad jag ville studera så jag bestämde mig för att ta ett mellanår, och VNF verkade vara ett lämpligt alternativ. Jag är väldigt intresserad av språk, och på Språk och turismlinjen får jag utnyttja det. Dessutom får jag lära mig om olika kulturer och kulturmöten, vilket jag också tycker är intressant.

Sara Mickos, Sibbo
2015–2016

 


Jag valde att studera språk och turism vid VNF för att få chansen att resa utomlands med andra ungdomar i min ålder. På samma gång har jag chansen att utveckla mina språkkunskaper. Flera av mina vänner som tidigare studerat här sade att jag skulle trivas på VNF och de hade rätt.

Christian Svenskberg, Lappträsk
2014–2015Jag valde att studera språk och turism på VNF eftersom turismbranschen bara växer och för att språk intresserar mig. Undervisningen är intressant och lärorik, med många studiebesök och till våren en resa utomlands. Vi har möjlighet att studera nya språk eller finslipa de språk vi redan haft i andra skolor. Det här året har man även fått en hel del nya vänner från både Språk och turismlinjen och de andra linjerna i skolan.

Cecilia Asplund, Raseborg
2013–2014 

Mitt intresse för språk har alltid varit stort och jag har länge undrat hur det skulle vara att jobba inom turism. Jag kände mig inte redo att söka till en flera år lång turismutbildning för att sedan kanske inse att detta inte är något för mig. I stället valde jag VNF:s Språk och turismlinje och är väldigt nöjd med valet. Under året får vi bl.a. inblick i hur det är att vara guide genom att själv agera guide, samt åka på guidade resor runt i landet och på en utlandsresa under våren. Dessutom får vi lära oss grunderna inom turismen och flera olika språk. Jag trivs otroligt bra här, studierna är omväxlande, miljön är lugn och trivsam och gemenskapen är otroligt bra.

Emma Gäddnäs, Larsmo
2012–2013 

 


 

 

Ansökningstiden pågår!

Ett mellanår som visar vägen
insändare

Alla är inte Alexander Stubb
VN 6.6.2017

 

Media

Modelinjen som få hittar till
ÅU 11.5.2017

VNF täynnä taidetta
EU 7.5.2017

Tuntematonta ja haastavaakin
EU 7.5.2017

..författarskola börjar i Karis
YLE 20.4.2017

Kosketusta valokuvissa, sarjakuvissa ja tanssien
EU 26.3.2017

Tanssia, sarjakuvataidetta ja valokuvia...
LU 23.3.2017

Teaterlinjen spelar Värdshusvärdinnan
YLE 22.3.2017

...Beröring skapar känsla
VN 24.3.2017

En pjäs som gör en glad i magen 
VN 17.3.2017

Dikt i tolkning av fotostuderande
VN 17.3.2017

Runoutta VNF:n valokuvanäyttelyssä
EU 12.3.2017

Studier på folkhögskola
ger bra grund VN 17.2.2017

Recension:
MeWe on 50 minuutin upea
kokonaisuus LU 17.2.2017

 

Söker ni utrymme för möten eller kurser? VNF har utrymmen till uthyrning.