Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Studielinjer
Teater

TEATER

Scenen är din!

Vill du utveckla dig inom skådespeleri och få insikt i teaterarbete? Är du intresserad av att arbeta som regissör, scenograf eller något annat inom teater? Studierna på teaterlinjen ger dig nyttiga färdigheter – självförtroende, initiativ-förmåga, arbetsdisciplin och förmåga att arbeta i grupp. Har du ett brinnande intresse för teater, grip chansen på heltid – du kommer inte att ångra dig!

Du får studera teaterkonstens teori och praktik under ledning av professionella scenkonstnärer. Vår specialitet är prisbelönta produktioner inför en bred publik. På TryckeriTeatern i centrum av Karis repeterar vi och framför vår årliga produktion – ofta i samarbete med våra andra konstlinjer.

Under året gör vi många studiebesök och strävar också till att göra en längre studieresa. De senaste åren har vi rest till Berlin, Aten, Barcelona, Rom, Leros och New York. 

Ett stort antal av våra studerande fortsätter sina studier på scenskolor i Finland eller utomlands. Efter året på Teaterlinjen är det många som också genast sökt sig till olika meningsfulla uppgifter inom teatersfären.

Kursbeskrivningar

ANSÖK

 

När jag sökte till Teaterlinjen helt utan tidigare erfarenhet av teater, visste jag inte vad jag skulle vänta mig. Men jag visste att jag ville ha roligt, och lära mig nya uttryckssätt. Dessutom ville jag utmana mig själv, och bli mer säker på att uppträda. Jag hade hållit på med musik förut, men att göra teater var definitivt annorlunda. Vi har haft ett otroligt mångsidigt år, var vi fått prova på bland annat improvisation, röstarbete, modern dans, musikal, teatersmink och till och med stagefighting. Ett av mina favoritprojekt var barnteatern, som vi producerade själv och turnerade med. Vi har haft flera olika Tryckisaftnar, var vi har fått visa våra förmågor inför en vänlig publik och prova på att stå på scen i en trygg miljö. Jag kan rekommendera linjen för alla! Men framför allt har jag har fått många bra minnen och goda skratt varje dag, och fått jobba ihop med underbara människor. Att jobba intimt i en liten grupp kan vara tungt ibland men en otroligt lärorik upplevelse. Det här är ett år jag kommer att minnas. Länge leve Folkis!

Mikael Södergrann, Kaskö
2016–2017

 


 

 

Jag valde teater linjen vid VNF för att jag ville utmana mig själv. Det är tungt men väldigt roligt. Under året hinner man prova på olika saker och lära sig lite av allting. Vi får lära oss om bl.a. marknadsföring, scenteknik och får ett eget teaterhus att ta hand om. Linjen är perfekt för dig som är intresserad av teatervärlden och vill lära dig mer och kanske funderar på att söka vidare till högre utbildningar inom ämnet. Att under ett år få arbeta i en grupp med underbara människor som man gråter, skrattar och kämpar med tillsammans ger dig erfarenhet och en massa fina minnen för livet.

Anna-Kajsa Edström, Pedersöre
2015–2016

 


 

Ansökningstiden pågår!

Ett mellanår som visar vägen
insändare

Alla är inte Alexander Stubb
VN 6.6.2017

 

Media

Modelinjen som få hittar till
ÅU 11.5.2017

VNF täynnä taidetta
EU 7.5.2017

Tuntematonta ja haastavaakin
EU 7.5.2017

..författarskola börjar i Karis
YLE 20.4.2017

Kosketusta valokuvissa, sarjakuvissa ja tanssien
EU 26.3.2017

Tanssia, sarjakuvataidetta ja valokuvia...
LU 23.3.2017

Teaterlinjen spelar Värdshusvärdinnan
YLE 22.3.2017

...Beröring skapar känsla
VN 24.3.2017

En pjäs som gör en glad i magen 
VN 17.3.2017

Dikt i tolkning av fotostuderande
VN 17.3.2017

Runoutta VNF:n valokuvanäyttelyssä
EU 12.3.2017

Studier på folkhögskola
ger bra grund VN 17.2.2017

Recension:
MeWe on 50 minuutin upea
kokonaisuus LU 17.2.2017

 

Söker ni utrymme för möten eller kurser? VNF har utrymmen till uthyrning.