Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Study Programmes
Juridiska programmet

 

Den 14–17.3.2016 åkte vi på Juridiska programmet till Nederländerna. Orsaken till att vi valde just Nederländerna, mer specifikt Amsterdam, var att den internationella brottmålsdomstolen (ICC) ligger i Haag, en timmes tågresa från Amsterdam.

Vi såg alla fram emot att få se den ”förnyade” domstolen (ICC har nyligen flyttat in i sina permanenta lokaler) där olika personer döms för bl.a. brott mot mänskligheten och för krigsförbrytelser. På ICC fick se ett par videon som beskrev hur domstolen fungerar och vi fick följa med två olika rättegångar som pågick. Dessa rättegångar var en hel del större än nationella rättegångar.

Förutom besöket till ICC spenderade vi mycket tid I Amsterdam där vi bl.a. shoppade en hel del, gick till Flower Market och besökte huset där Anne Frank och flera andra gömde sig under andra världskriget. Dessutom åt vi gott och upplevde Amsterdams nattliv, Red Light District medräknat.

Vi hade en väldigt händelserik resa med mycket intressant program. Amsterdam är en fascinerande och mycket annorlunda stad.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Citizens outside EU Please note that the Finnish government does not provide a residence permit for one-year studies at Folk High Schools.