Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Study Programmes
Teater

TEATER

Scenen är din!

Vill du utveckla dig inom skådespeleri och få insikt i teaterarbete? Är du intresserad av att arbeta som regissör, scenograf eller något annat inom teater? Studierna på teaterlinjen ger dig nyttiga färdigheter – självförtroende, initiativ-förmåga, arbetsdisciplin och förmåga att arbeta i grupp. Har du ett brinnande intresse för teater, grip chansen på heltid – du kommer inte att ångra dig!

Du får studera teaterkonstens teori och praktik under ledning av professionella scenkonstnärer. Vår specialitet är prisbelönta produktioner inför en bred publik. På TryckeriTeatern i centrum av Karis repeterar vi och framför vår årliga produktion – ofta i samarbete med våra andra konstlinjer.

Under året gör vi många studiebesök och strävar också till att göra en längre studieresa. De senaste åren har vi rest till Berlin, Aten, Barcelona, Rom, Leros och New York. 

Ett stort antal av våra studerande fortsätter sina studier på scenskolor i Finland eller utomlands. Efter året på Teaterlinjen är det många som också genast sökt sig till olika meningsfulla uppgifter inom teatersfären.

Kursbeskrivningar

ANSÖK

 

När jag sökte till Teaterlinjen helt utan tidigare erfarenhet av teater, visste jag inte vad jag skulle vänta mig. Men jag visste att jag ville ha roligt, och lära mig nya uttryckssätt. Dessutom ville jag utmana mig själv, och bli mer säker på att uppträda. Jag hade hållit på med musik förut, men att göra teater var definitivt annorlunda. Vi har haft ett otroligt mångsidigt år, var vi fått prova på bland annat improvisation, röstarbete, modern dans, musikal, teatersmink och till och med stagefighting. Ett av mina favoritprojekt var barnteatern, som vi producerade själv och turnerade med. Vi har haft flera olika Tryckisaftnar, var vi har fått visa våra förmågor inför en vänlig publik och prova på att stå på scen i en trygg miljö. Jag kan rekommendera linjen för alla! Men framför allt har jag har fått många bra minnen och goda skratt varje dag, och fått jobba ihop med underbara människor. Att jobba intimt i en liten grupp kan vara tungt ibland men en otroligt lärorik upplevelse. Det här är ett år jag kommer att minnas. Länge leve Folkis!

Mikael Södergrann, Kaskö
2016–2017

 


 

 

Jag valde teater linjen vid VNF för att jag ville utmana mig själv. Det är tungt men väldigt roligt. Under året hinner man prova på olika saker och lära sig lite av allting. Vi får lära oss om bl.a. marknadsföring, scenteknik och får ett eget teaterhus att ta hand om. Linjen är perfekt för dig som är intresserad av teatervärlden och vill lära dig mer och kanske funderar på att söka vidare till högre utbildningar inom ämnet. Att under ett år få arbeta i en grupp med underbara människor som man gråter, skrattar och kämpar med tillsammans ger dig erfarenhet och en massa fina minnen för livet.

Anna-Kajsa Edström, Pedersöre
2015–2016

 


 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Citizens outside EU Please note that the Finnish government does not provide a residence permit for one-year studies at Folk High Schools.