Västra Nylands Folkhögskola

info@vnf.fi   |   019 222 600   |   Pumpviken 3, 10300 Karis, FINLAND
Study Programmes
Tionde klassen

TIONDE KLASSEN

Har du gått ut grundskolan men är ännu inte riktigt säker på vad du vill göra i framtiden? Finns det vitsord i enskilda ämnen på ditt avgångsbetyg som du vill höja? Då är Tian något för dig.

Här studerar du i helt ny miljö och får en ny chans att höja dina vitsord i enskilda grundskolämnen. Ett år att fundera vem DU är, att utveckla dig själv i teoretiskt och självständigt tänkande. Vad vill just du satsa mera på och höja?

Vårt mål är att ge dig ett rikt läsår med tanke på din framtid och din personliga utveckling. Självkänsla, initiativförmåga och motivation står i centrum. Därför är Tiondeklassen ett bra alternativ även för dig som ännu inte har framtids-planerna klara. Vi vill ge dig en trivsam och bra lärande miljö: undervisning i klass, personlig handledning, prao och studiebesök.

Efter året på Tian har du inför nästa GA, samma poäng som de som går ut grundskolan!

Studierna är avgiftsfria för dig som väljer Tian samma år eller året efter att du gått ut nionde klassen. 

Ansökan

Ansökan till Tionde klassen görs via studieinfo.fi under tiden 23.5–25.7.2017. 

Tian på Facebook.

 

 

Jag sökte till Tian för att jag inte visste vart jag skulle söka och för att jag ville ta ett ”pausår” för att fundera lite. Bra med Tian är att vi har positiv stämning på timmarna, lärarna är roliga och så är det inte så stressigt.

Robin, Raseborg
2016–2017   

Jag sökte till Tian för att höja mitt betyg och för att få ett "mellanår". Bra med Tian är att man får repetera saker man kanske glömt från högstadiet och så får man längre tid att fundera på vilken skola man vill till.

Kia Sevon, Raseborg
2014–2015Tian har fått mig att uppnå nivåer som man själv inte trodde sig klara av.

Leila Hill, Lumparland
2013–2014

 
Jag sökte till Tian eftersom jag vill höja mina vitsord och komma in till gymnasiet. I högstadiet var jag inte alltid så aktiv men här är jag mera motiverad, läxläsningen går också mycket bättre. Lärarna är trevliga och skriker inte på oss. Man vågar markera och vara sig själv. Klassen är också jättetrevlig, lugn och ro är det.

Maria Wiklund, Lojo
2012–2013 

 

Jag tycker att det är jättebra att tian finns. När jag själv fick reda på att mina vitsord inte var tillräckligt höga för att komma in dit jag ville, så fanns det Tian man kunde söka till. Man må jobba ett extra år i skolan men det är nog värt det. Man höjer sina vitsord och man träffar nya personer. Riktigt bra skola det här!

Benjamin Fjäder, Hangö
2011–2012 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Citizens outside EU Please note that the Finnish government does not provide a residence permit for one-year studies at Folk High Schools.